Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mindenki kedvence: a polenta!

Szerző:
Szabó Anna
A puliszka, vagy ahogyan jobban ismerik, polenta, sok hagyományos konyhában jelen van és a világ legtöbb nyelvén ismerik. Édesen vagy sósan egyaránt finom, cukorral, fahéjjal vagy lekvárral reggelire kitűnő, ebédre pedig gombás ragú vagy gulyás mellé, zöldsalátával vagy egy pikáns szósszal egészen ünnepélyes étel lesz.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Régimódi polenta paradicsommal


Hozzávalók

2 apróra vágott vöröshagyma
3 csésze szeletelt gomba
2 gerezd fokhagyma, apróra szelt vagy törött
fél csésze vörösbor
1 kiskanál rozmaring
1 konzerv kockákra vágott paradicsom
1 csésze polenta
1 csésze reszelt parmezán
1 csésze rikotta
2 kanál vaj
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A vöröshagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a gombákat, a fokhagymát, megsózzuk és körülbelül 4 percig pirítjuk még. Hozzáadjuk a bort, a paradicsomot és a rozmaringot, a hőt közepesre csökkentjük és még 3 percig főzzük, míg meg nem puhul minden hozzávaló. Ekkor félretesszük ezt az edényt.

2 csésze vizet felforralunk, beleöntjük a polentát, teszünk bele sót, majd megfőzzük a kását. Ez körülbelül 10 percig tart.

Következik a rétegezés. Egy tálba, amiben majd sütjük az ételt, beleöntjük a polentakása egy harmadát, a paradicsom felét ráöntjük a polentára, majd megszórjuk parmezánnal, és megborsozzuk. Ekkor a rikotta sajt következik. A tetejét megszórjuk parmezánnal és vajkockákat teszünk rá. Előmelegített sütőben sütjük körülbelül 25 percig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL