{KEPGALERIA}
Régimódi polenta paradicsommal
Hozzávalók
2 apróra vágott vöröshagyma
3 csésze szeletelt gomba
2 gerezd fokhagyma, apróra szelt vagy törött
fél csésze vörösbor
1 kiskanál rozmaring
1 konzerv kockákra vágott paradicsom
1 csésze polenta
1 csésze reszelt parmezán
1 csésze rikotta
2 kanál vaj
olívaolaj
só, bors
Elkészítés
A vöröshagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a gombákat, a fokhagymát, megsózzuk és körülbelül 4 percig pirítjuk még. Hozzáadjuk a bort, a paradicsomot és a rozmaringot, a hőt közepesre csökkentjük és még 3 percig főzzük, míg meg nem puhul minden hozzávaló. Ekkor félretesszük ezt az edényt.
2 csésze vizet felforralunk, beleöntjük a polentát, teszünk bele sót, majd megfőzzük a kását. Ez körülbelül 10 percig tart.
Következik a rétegezés. Egy tálba, amiben majd sütjük az ételt, beleöntjük a polentakása egy harmadát, a paradicsom felét ráöntjük a polentára, majd megszórjuk parmezánnal, és megborsozzuk. Ekkor a rikotta sajt következik. A tetejét megszórjuk parmezánnal és vajkockákat teszünk rá. Előmelegített sütőben sütjük körülbelül 25 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Méz a bőrápolási rutinban
Több tudományos bizonyíték is alátámasztja a méz bőrre gyakorolt hatásának előnyeit....
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK