Mogyorós rolád
Hozzávalók:
- 12 dkg porcukor
- 6 tojás
- 14 dkg mogyoró
- 2 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
A krémhez:
- 10-10 dkg pirított mogyoró és vaj
- 1 dl tej
- 10 dkg vaníliás porcukor
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és fokozatosan hozzákeverjük a cukrot.
Fa keverőlapáttal lazán belekeverjük a darált mogyorót, a lisztet, melyet szitálva adunk hozzá, és a reszelt citromhéjat. A tepsire sütőpapírt teszünk, ujjnyi vastagságban rákenjük a tésztát, és mérsékelten meleg sütőben világosbarnára sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, megfordítjuk, majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk a tésztáról.
A krém elkészítése: A pirított mogyorót ledaráljuk, és a forró tejjel leforrázzuk.
A vajat és a vaníliás porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt mogyorót is.
A tésztát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük henger alakúra. Kívülről rákenjük a megmaradt krémet, és rászórjuk a durvára aprított mogyorót.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK