Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mogyorós rolád

Szerző:
Szabó Anna
A mogyoró rengeteg B1-, B2 -vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Gazdag élelmi rostban, és fehérjében. Íme egy igazi finom desszertkülönlegesség. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Mogyorós rolád

Hozzávalók:
- 12 dkg porcukor
- 6 tojás
- 14 dkg mogyoró
- 2 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
A krémhez:
- 10-10 dkg pirított mogyoró és vaj
- 1 dl tej
- 10 dkg vaníliás porcukor

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és fokozatosan hozzákeverjük a cukrot.
Fa keverőlapáttal lazán belekeverjük a darált mogyorót, a lisztet, melyet szitálva adunk hozzá, és a reszelt citromhéjat. A tepsire sütőpapírt teszünk, ujjnyi vastagságban rákenjük a tésztát, és mérsékelten meleg sütőben világosbarnára sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, megfordítjuk, majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk a tésztáról.

A krém elkészítése: A pirított mogyorót ledaráljuk, és a forró tejjel leforrázzuk.
A vajat és a vaníliás porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt mogyorót is.
A tésztát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük henger alakúra. Kívülről rákenjük a megmaradt krémet, és rászórjuk a durvára aprított mogyorót.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL