Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Muffin, az igazi finomság

Szerző:
Szabó Anna
A muffin elkészítése egyáltalán nem olyan nehéz, mint az sokan gondolják. Próbáld ki te is a csokismuffin receptjét! És hogy honnan ered ez a mindenki által kedvelt és szinte az egész világon jól ismert sütemény? Kattints ide és tudd meg!

Már a XVIII. századi viktoriánus Angliában „muffinos emberek” árultak reggelenként meg délután az utcán kis, kelttésztából sütött zsömléket. Ezeket a muffinokat aztán megpirították és sok vajjal meg lekvárral ették.
Amerikába a muffint a XIX. században a kivándorló angolok vitték magukkal.
És a „végtelen lehetőségek hazájában” változott át a kelttésztás zsömle kevert tésztás, sütőporral meg szódabikarbónával lazított teasüteménnyé.

Jöjjön hát a recept:

Hozzávalók:

- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 6 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília essencia
- 16 dl tej
- 16 dkg vaj
- 12 dkg félédes csokoládé darabkák (szabadon kombinálható)

Elkészítése:

Ajánlott papírral bélelt muffin formában sütni a tésztát!

Keverd össze a tojásokat a cukorral, a liszttel, kakaóporral,  a sütőporral, a vaníliával és a tejjel. Add hozzá a darabokra vágott vajat. Keverd bele a csokidarabkákat. Ne feledd, hogy a darabkák lesüllyednek a tészta aljára! Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 percig süsd. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL