Már a XVIII. századi viktoriánus Angliában „muffinos emberek” árultak reggelenként meg délután az utcán kis, kelttésztából sütött zsömléket. Ezeket a muffinokat aztán megpirították és sok vajjal meg lekvárral ették.
Amerikába a muffint a XIX. században a kivándorló angolok vitték magukkal.
És a „végtelen lehetőségek hazájában” változott át a kelttésztás zsömle kevert tésztás, sütőporral meg szódabikarbónával lazított teasüteménnyé.
Jöjjön hát a recept:
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 6 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília essencia
- 16 dl tej
- 16 dkg vaj
- 12 dkg félédes csokoládé darabkák (szabadon kombinálható)
Elkészítése:
Ajánlott papírral bélelt muffin formában sütni a tésztát!
Keverd össze a tojásokat a cukorral, a liszttel, kakaóporral, a sütőporral, a vaníliával és a tejjel. Add hozzá a darabokra vágott vajat. Keverd bele a csokidarabkákat. Ne feledd, hogy a darabkák lesüllyednek a tészta aljára! Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 percig süsd.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK