Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nem csak egészséges, de trendi is - A legfinomabb zabkásás receptek

Szerző:
Szabó Anna
A zabkása nagyszerű étel, az egyik legkedveltebb reggeli. Számos ízesítési módja van, ráadásul kiváló egészségügyi hatásai miatt is ajánlott. A rendkívül tápláló, energiát adó gabona, B1-, B5 és B6-vitamint, E-vitamint, értékes rostokat, valamint vasat, foszfort és kalciumot is tartalmaz. Jöjjön néhány ízletes recept.

 

Jótékony hatással van az emésztésre, segíti a székrekedést, valamint vérszegénység esetén is javasolt a fogyasztása. Emellett orvosi vizsgálatok sora bizonyította már vérnyomást és koleszterint csökkentő tulajdonságát. A népgyógyászatban idegnyugtatóként és rossz alvás esetén is javasolják.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Egy éjszakás zabkása

Hozzávalók:

125 g joghurt (egy kis doboz)
5 csepp folyékony édesítőszer (ízlés szerint/más édesítő)
0.5 teáskanál vanília aroma
3 ek zabpehely (púposan)
0.7 dl tej (kb.)
35 g aszalt szilva (5 szem)

Elkészítése:

Egy kisebb tálkában a joghurtot ízlés szerint édesítjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, majd egy kevés tejet is hozzáöntünk. Lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. (Elég neki 1 óra is, de egy éjszaka alatt jobban összeérik.) Fogyasztás előtt adjuk hozzá a felaprított aszalt szilvát (vagy más gyümölcsöt, magvakat).

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL