Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nem csak egészséges, de trendi is - A legfinomabb zabkásás receptek

Szerző:
Szabó Anna
A zabkása nagyszerű étel, az egyik legkedveltebb reggeli. Számos ízesítési módja van, ráadásul kiváló egészségügyi hatásai miatt is ajánlott. A rendkívül tápláló, energiát adó gabona, B1-, B5 és B6-vitamint, E-vitamint, értékes rostokat, valamint vasat, foszfort és kalciumot is tartalmaz. Jöjjön néhány ízletes recept.

 

Jótékony hatással van az emésztésre, segíti a székrekedést, valamint vérszegénység esetén is javasolt a fogyasztása. Emellett orvosi vizsgálatok sora bizonyította már vérnyomást és koleszterint csökkentő tulajdonságát. A népgyógyászatban idegnyugtatóként és rossz alvás esetén is javasolják.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Almás-fahéjas zabkása

Hozzávalók:

25 g zabpehely
100 ml 2,8%-os tej
100 ml víz
1 csipet só
1 db alma (hámozott, reszelt)
kristálycukor
fahéj (őrölt)

Elkészítése:

A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és máris fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL