Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nevezetes édességek házilag

Szerző:
Szabó Anna
Számos olyan közkedvelt, boltban kapható nassolnivaló létezik, melyet akár mindennap szívesen fogyasztanánk. Ha viszont otthon készítjük el ezeket, abban is biztosak lehetünk, hogy csak az van bennük, amit beletettünk, no és akár ajándéknak sem utolsók.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Omlós vajkaramella

Hozzávalók

25 dkg kristálycukor
fél liter tej
4 dkg vaj

Elkészítés

Lassú tűzön melegítsük fel a tejet a cukorral, majd amikor elkezd forrni, állandóan kevergessük addig, míg szép aranybarna színe nem lesz, és a fakanállal csíkot tudunk húzni az edény alján.

Ekkor vegyük le a tűzről és tegyük bele a hideg vajat. Kevergessük egészen addig, míg teljesen fel nem veszi a vajat a tejkaramella. Nem telik sok időbe – mindössze 1-2 perc -, míg a massza nyúlós állagúból omlóssá nem válik.

Ezután borítsuk az egészet szilikonos sütőpapírra és lapítsuk ki. Várjuk meg, míg langyos lesz, és kockázzuk fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL