{KEPGALERIA}
Omlós vajkaramella
Hozzávalók
25 dkg kristálycukor
fél liter tej
4 dkg vaj
Elkészítés
Lassú tűzön melegítsük fel a tejet a cukorral, majd amikor elkezd forrni, állandóan kevergessük addig, míg szép aranybarna színe nem lesz, és a fakanállal csíkot tudunk húzni az edény alján.
Ekkor vegyük le a tűzről és tegyük bele a hideg vajat. Kevergessük egészen addig, míg teljesen fel nem veszi a vajat a tejkaramella. Nem telik sok időbe – mindössze 1-2 perc -, míg a massza nyúlós állagúból omlóssá nem válik.
Ezután borítsuk az egészet szilikonos sütőpapírra és lapítsuk ki. Várjuk meg, míg langyos lesz, és kockázzuk fel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK