{KEPGALERIA}
Limoncello (citromos likőr)
Hozzávalók
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
35 dkg cukor
3,5 dl víz
Elkészítés
Először is mosd meg a citromokat, majd reszeld a héját, ügyelve, hogy a fehér, kesernyés részből ne jusson bele. Tedd a héjat egy üvegedénybe, öntsd rá az alkoholt, és frissen tartó fóliával lefedve hagyd egy hétig pihenni.
Miután letelt az idő, egy szűrőt boríts be gézzel, és azon keresztül folyasd át egy tiszta edénybe.
Forrald fel a vizet a cukorral, és még mérsékelt lángon lobogtasd 5 percig. Ha kihűlt a szirup, öntsd hozzá a citromos alkoholhoz, és ismét jöhet a tetejére a fólia.
Még egy hét pihenő következik és újabb szűrés. Immáron mehet egy likőrös üvegbe az italunk, melyet még 40 napig érlelni kell.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK