Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nevezetes tortafinomságok

Szerző:
Szabó Anna
Ha különleges alkalom közeleg, egy ínycsiklandó torta még ünnepibbé teheti azt. Amennyiben pedig saját magad készíted, úgy még inkább. Az alábbiakban mindenki által ismert torták receptjét olvashatod, és még ha kicsit macerásabb is egyik-másik, mindenképp megéri a fáradságot.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Citromos túrótorta

Hozzávalók

2 dkg margarin
1 db piskóta tortalap
25 dkg túró
2, 5 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 dkg zselatinpor
5 db citrom reszelt héja
lime és tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

Az áttört túróhoz add hozzá a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal keverd habosra. A tejszínt verd fel kemény habbá. Melegítsd fel a tejet, add hozzá a zselatint, és habverővel folyamatosan kevergetve főzd fel. Dolgozd jól össze a zselatinos langyos tejet a túrókrémmel, ezután lazán keverd hozzá a felvert tejszínhabot.
A piskótalapot vágd ketté, az egyik lapot aprítsd fel és keverd a krémhez. A másik lapot helyezd egy kapcsos tortaformába, a lapra öntsd rá a túrókrémet, majd az egészet tedd a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt vedd le a formát, a tetejét tetszés szerint díszítheted lime-darabokkal, tekszínhabbal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL