Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nevezetes tortafinomságok

Szerző:
Szabó Anna
Ha különleges alkalom közeleg, egy ínycsiklandó torta még ünnepibbé teheti azt. Amennyiben pedig saját magad készíted, úgy még inkább. Az alábbiakban mindenki által ismert torták receptjét olvashatod, és még ha kicsit macerásabb is egyik-másik, mindenképp megéri a fáradságot.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Feketeerdő torta

 

1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is)
1/2 l tejszín
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor
csokireszelék
fahéj

Elkészítés

Csepegtesd le alaposan a meggyet és szórd meg fahéjjal és porcukorral.

Főzd meg a vaníliás pudingot a meggybefőtt levében, majd verd fel a tejszínhabot egy kevés porcukorral.
A tortalapot vágd fel három részre és jöhet a rétegezés. A legalsó lapra kerüljön kis halmokban a puding és a tejszínhab egy része, amit aztán simíts el és rakd ki meggyekkel.
Óvatosan mehet rá a következő lap, rá a maradék puding, még egy kis tejszínhab és simítás után ismét meggyszemek. A harmadik lapot is helyezd el, amit aztán vonj be a maradék tejszínhabbal, díszítsd meggyekkel, csokireszelékkel, ahogy tetszik.

Ha kész, hagyd a hűtőben pihenni egy jó másfél órát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL