Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nevezetes tortafinomságok

Szerző:
Szabó Anna
Ha különleges alkalom közeleg, egy ínycsiklandó torta még ünnepibbé teheti azt. Amennyiben pedig saját magad készíted, úgy még inkább. Az alábbiakban mindenki által ismert torták receptjét olvashatod, és még ha kicsit macerásabb is egyik-másik, mindenképp megéri a fáradságot.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Oroszkrém torta

Hozzávalók

A piskótához:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
1 citrom reszelt héja

A krémhez:

2,5 dl tej
10 dkg kristálycukor
20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs
1 csomag vaníliás pudingpor
1 mokkáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
2 dl tejszín

A díszítéshez:

2 dl tejszín kemény habja
2 dkg porcukor
5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítés

A tojássárgáját a cukor 1/3 részével keverd habosra, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral verd fel kemény habbá. Ez utóbbit add hozzá óvatosan a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, keverd bele a lisztet és a reszelt citromhéjat.

A tortaformát kend ki, öntsd bele a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben bő félóra alatt süsd meg. Ha kész, vedd ki a formából, majd ha teljesen kihűlt, vágd négy lapra.
A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben főzd jó sűrűre. Amikor kihűlt, add hozzá a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát valamint a keményre vert tejszínhabot.

Töltsd meg a tortát ezzel a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson, majd tedd a hűtőbe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL