{KEPGALERIA}
Dobostorta
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
3 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A krémhez:
6 tojás
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
1 kávéskanál vaj vagy margarin
15 dkg kristálycukor
néhány csepp citromlé
vaj a kés kenéséhez
Elkészítés
A tésztához válaszd szét a tojásokat, olvaszd fel a vajat és hagyd langyosra hűlni. Sütőpapírból vágj ki 6 db 26 cm átmérőjű korongot, és helyezd őket tepsikre. A sütőt melegítsd elő 220°C-ra.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, a tojássárgákat pedig keverd habosra a porcukorral, és apránként, felváltva add hozzá a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
Simítsd a papírkorongok tetejére arányosan elosztva a masszát, és a forró sütőben, gyors váltásban süsd meg őket szép világosra. A tepsiből kivéve helyezz egyenként a tetejükre egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és vágd körbe a szegélyüket, így azonos nagyságú lapjaid lesznek majd. Hagyd őket kihűlni.
A krémhez a tojásokat keverd simára a porcukorral és a csokoládéval, majd meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve sűrítsd be és hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverve a kihűlt krémet.
A legszebb lapot tedd félre, a többit kend meg a krémmel, illeszd egymásra és kissé nyomd le őket. Vékonyan vond be a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyd megdermedni, ez nagyjából 3 órát jelent majd.
A mázhoz egy lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá a cukrot és a citromlét, pirítsd aranysárgára és vajjal megkent széles pengéjű késsel simítsd a félretett lapra. Hamar megdermed, ezért gyorsan kell dolgoznod. Akkor darabold fel, amikor még meleg, minden vágás előtt vajjal kend át a kést és így szeld fel 16 szeletre. Tálaláskor illeszd egyenként a torta tetejére a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteld fel a tortát.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK