Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nyári koktélok

Szerző:
Szabó Anna
A nyári hőségben jólesik egy jeges gyümölcskoktél...
Mojito

1 1/2 oz. Bacardi light rum
12 friss mentalevél
1/2 lime (zöld citrom)
ásványvíz
2 evőkanál cukorszirup vagy 4 evőkanál cukor
mentaág a díszítéshez


Rakjuk a mentalevelet és a citromot magas, egyenes falú pohárba. Jól zúzzuk össze, és öntsük rá a cukorszirupot. Töltsük teli a poharat jéggel, adjuk hozzá a rumot, és öntsük föl ásványvízzel. Keverjük jól el, díszítsük mentaággal..


Trópusi puncs

1 1/2 oz Captain Morgan's Spiced Rum
1 1/2 oz Captain Morgan's Parrot Bay

Narancs, áfonya és ananászdzsúz. Shakerben sok jéggel rázzuk össze, hideg martinis pohárba töltsük ki.


Copa Canarias

1/2 oz white rum
1/2 oz creme de banana
1/2 oz Cointreau

Töltsünk meg egy nagypoharat zúzott jéggel, és töltsük föl egyforma mennyiségű narancs- és ananászdzsússzal. Adjuk hozzá a szeszeket, keverjük el, két csöpp grenadine is jár bele.


Planter's Punch

3/4 oz sötét rum
3/4 oz fehér rum
3 oz őszibarack püré
1 1/2 oz Rin Quin a la Pêche


Az összes belevalót ugyanannyi jéggel motoros mixerben jól pürésítsük össze. Előre lehűtött vörösboros pohárba töltsük, friss ősz barack-szeletekkel díszítsük.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL