Hozzávalók
- 10 dkg füstölt sonka,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 db répa,
- 1 szelet zeller,
- 2 db kisebb burgonya,
- 10 dkg zöldbab,
- 1,5 liter víz
- 1 db zöldség leveskocka,
- 1 teáskanál bazsalikom,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 15 dkg száraztészta,
- fél póréhagyma,
- só, bors, petrezselyem.
Elkészítés
Szeleteljük fel a sonkát, vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Az olajon pirítsuk aranyszínűre. A hámozott répát, zellert, burgonyát karikázzuk fel, a zöldbabot tisztítsuk meg, törjük két centiméteres darabokra. Öntsük fel a pirított hagymát vízzel, dobjuk hozzá a leveskockát. Fűszerezzük bazsalikommal, paradicsompürével. Forrás után szórjuk bele a zöldségeket.
Tíz perc elteltével adjuk hozzá a száraztésztát. Főzzük még tíz percig, míg a zöldség és a tészta puha lesz. Szórjuk bele a felkarikázott póréhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk ízlés szerint. Forrón tálaljuk.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- 5 evőkanál tej,
- só, víz,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 3 paradicsom,
- 3 evőkanál paradicsompüré,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 15 dkg szalámi,
- olajbogyó,
- oregánó.
Elkészítés
Langyos tejben morzsoljuk el az élesztőt. A gyúródeszkára öntött lisztben készítsünk mélyedést. Öntsük bele a megfuttatott élesztőt, a három evőkanál olajat. Sózzuk meg, majd langyos vízzel gyúrjuk lágy tésztává. Készítsünk belőle cipót, meleg helyen kelesszük duplájára. Kerek formát olajozzunk ki, majd kézzel formáljuk laposra a megkelt tésztát. Béleljük ki vele a sütőformát, szélén vastagabb peremet hagyva. Kenjük meg paradicsompürével, szeleteljük rá a hámozott paradicsomot. Tetejére tegyük a felkarikázott olajbogyót. Hintsük meg kevés oregánóval és a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fél órán át süssük. Frissen, szeletekre vágva kínáljuk.
Hozzávalók
- személyenként egy kisméretű sárgadinnye,
- friss gyümölcs,
- 1 doboz mélyhűtött vaníliafagylalt.
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a dinnyéket, és hűtsük le. Vágjuk le a tetejét, magozzuk ki. A gyümölcshúst kanállal kaparjuk ki, majd turmixoljuk össze a vaníliafagylalttal. Töltsük fel a kivájt dinnyéket, díszítsük tejszínhabbal, friss gyümölccsel. Hűtve tálaljuk.
Paradicsom minden mennyiségben
|
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK