Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Olívás, paradicsomos lepény

Szerző:
Szabó Anna
Olasz finomság, mely megidézi a napfényt... Kell ennél több, hogy feltöltődj és a mosoly megjelenjen az arcodon?

Hozzávalók:

200 g vajastészta (késztermék)
50 g cseresznyeparadicsom
30 g magozott olívabogyó
2 db újhagyma
2 evőkanál pesto
150 g reszelt ementáli
só, bors
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a sütést: vajazz és lisztezz ki egy nagyjából 26 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát nyújtsd ki, vágj ki belőle egy 30 cm átmérőjű kördarabot. Helyezd az edény aljára.

2. A paradicsomot tisztítsd meg és vágd félbe, ha sok a magja és a leve, szabadítsd meg tőlük. Szórd szét a tésztán.

3. Ezután szeleteld fel az újhagymát és szórd rá a paradicsomdarabos tésztára, majd az olívát is.

4. Tedd előmelegített, 220 fokos sütőbe, majd süsd 25 percig. Szórd rá a sajtot, és dobd vissza a melegbe csak annyi időre, hogy megolvadjon rajta.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL