Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Orjaleves

Szerző:
Szabó Anna
A hétvégék elmaradhatatlan levese. A megfázás, fáradtság, kimerültség ellen kiváló energiabomba. Egy igazán jó háziasszony biztos, hogy ezt az ételt el tudja készíteni. Ha még eddig nem tetted, akkor hajrá! Veselkedj neki! Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

Orjaleves

Hozzávalók:
- 2 kg sertéstarja (csontos)
- 250 g tisztított sárgarépa
- 100 g tisztított gyökér
- 100 g tisztított kelvirág
- 60 g tisztított zeller
- 60 g tisztított karalábé
- 60 g tisztított vöröshagyma
- 50 g csiperkegomba
- 1 db csemege zöldpaprika
- 1 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs metélőhagyma
- só
- egész bors
- gyömbér
- sáfrány
- szerecsendió

A sertéstarját hideg vízben alaposan megmossuk, megfelelő nagyságú edényben hideg vízben feltesszük főni. Amikor a leves forrni kezd, lehabozzuk, sózzuk, fűszerzacskót készítünk (egész bors, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, fokhagyma, metélőhagyma), melyet zsineggel a fazék füléhez erősítünk. Ha van otthon teatojásunk akkor abba tegyük a fűszereket. Lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. Amikor a sertéstarja puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, kelvirág, vöröshagyma). Ezután hozzáadjuk a csemege zöldpaprikát, paradicsomot, és az alaposan megmosott csiperkegombát. A levest sóval újraízesítjük, és gyöngyöző forrással készre főzzük. Amikor a leves elkészült, a tarját kivesszük, hideg vízben lehűtjük, kicsontozzuk, metéltre vágjuk. A levest 15 percig pihentetjük, ezután szitán leszűrjük. A levesben főtt zöldséget metéltre vágjuk.

A következőképpen tálaljuk: Leveses tálba tesszük a metéltre vágott tarjahúst, vegyes zöldséget, és feltöltjük a forró levessel. Betétnek eperlevelet, csigatésztát vagy finommetéltet adjunk.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL