Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ősszel, színnel, lélekkel

Szerző:
Szabó Anna
Én nagyon szeretem az őszt, akárcsak az összes többi évszakot. Valahogy mindig vágyom a megújulásra, ezért is fogadom nagy lelkesedéssel, ha a természet más és más arcát mutatja azáltal, hogy a színek hol elhalványulnak, hol élénkké válnak.

 

A ragyogó napsütés és a harsogó zöld után tehát jöhet a hűvös őszi zápor, a lombok meleg színei, egy puha sál, vagy egy csinos kabát. De ilyenkor a táj és a ruhatár mellett természetesen a konyha is átvarázsolódik, átszíneződik, ez pedig javít a közérzetemen. A gyümölcsöstálakba szőlő és körte kerül, az asztalra a lányokkal gyűjtött gesztenyék és makkok, az esti nassolásoknál pedig a piros alma, dió, mogyoró, mazsola és hasonló földi jók.

Az ősz tehát azt is meghatározza, hogy ételnek mi kerül az asztalra, ami egyáltalán nem véletlen. A doktor bácsink is megmondta: nem vitaminok szedésével kell feltöltődni, hanem azzal, hogy mindig azt fogyasztjuk, aminek éppen szezonja, idénye van. A mai öt recept a nyáridézés és az őszköszöntés színeiben és jegyében készül. Mindenkinek váljék kedves egészségére, szemének, szájának kedvére.

{KEPGALERIA}

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL