Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Őszibarack krémleves gyümölcsdarabkákkal

Szerző:
Szabó Anna
Az érett, és illatos őszibaracknak köszönhetően, isteni krémlevest készíthetünk, melyet rendkívül jóleső érzés elkanalazgatni ebben a melegben. Érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók


- 10 db érett őszibarack
- méz (v. ízlés szerint cukor)
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 2 dl tej
- 0,5 l víz
- 1 dl tejszín
- 1 dl édes fehérbor

Elkészítés

5-6 db őszibarack húsát turmixoljuk össze, öntsük hozzá a tejet és a vizet, ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat (ez el is hagyható) és az őrölt fahéjat, alaposan keverjük össze, majd forraljuk fel. Amikor már forr, keverjük hozzá a tejszínt, és az édes fehérbort, majd újra forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percig.

A megmaradt őszibarackoknak húzzuk le a héját, magozzuk ki, vágjuk kisebb kockákra, tegyük bele a forró levesbe, és óvatosan keverjük össze. Végül fedjük le az edény tetejét, és hagyjuk a levest langyosra hűlni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL