Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
4 kisebb paradicsom
4 törpepadlizsán
Friss rozmaring
Só és bors
1 kis csomag leveles tészta
1. Süssük a padlizsánokat héjastul 165 ºC-os sütőben, míg ujjunkkal megnyomva jó puhának nem érezzük őket. Körülbelül egy órát kell sütnünk ahhoz, hogy a padlizsán húsa igazán lágy legyen. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és szedjük ki a magokat.
2. Villával nyomkodjuk szét a padlizsánhúst, amíg kissé darabosabb állagú pürét nem kapunk. Adjunk hozzá sót, borsot, finomra zúzott fokhagymát és egy kanálnyi olívaolajat. Időt takaríthatunk meg, ha a padlizsánpürét mikrohullámú sütőben készítjük el: a padlizsánokat konyhai papírtörlőbe burkolva, nagy teljesítményen pároljuk 5 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Pihentessük 5 percig, csomagoljuk ki, majd hosszában vágjuk ketté, hogy kiszedhessük a húsát. A kikapart padlizsánhúst tegyük tálba, ízesítsük olajjal, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal.
3. Készítsük el a tortácskák alapját „vaksütéssel” sütött leveles tésztából. Töltsük meg a padlizsánpürével, valamint sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával meghintett paradicsomszeletekkel. A közepére ültessünk egy félbevágott és padlizsánpürével megtöltött törpepadlizsánt, s díszítsük vékony fokhagymaszeletekkel. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, és körülbelül 20 percre tegyük vissza a sütőbe.
4. A levelestészta-tortácskát lehetőleg melegen tálaljuk: a közepébe díszítésképpen szúrjunk egy friss rozmaringszálacskát. Langyosan és hidegen is kínálhatjuk, 1-2 bazsalikomlevéllel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK