Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Palacsinta másképpen

Szerző:
Szabó Anna
Mindannyiunk kedvence a palacsinta. Egyszerű, gyors édesség, és ízlésünknek megfelelően ízesíthetjük. Kiváló desszertnek, de akár reggelire is fogyasztható – zabpehellyel elkészítve főleg!

 

Hozzávalók (4 adag)

• 12 evőkanál zabpehely
• 5 dl tej
• 3 lapos evőkanál xilit
• 3 db tojás
• 0.5 dl kókuszzsír
• 1 kávéskanál vanília aroma

Elkészítés

Az apró szemű zabpelyhet és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, amíg a zabpehely megpuhul. A folyamatot meggyorsíthatjuk, ha megmelegítjük a tejet. A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, a xilitet és az kókuszzsírt. Serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem csuklóból forgatjuk körbe a serpenyőt, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön benne a sűrű tészta.

Tuti tipp

Ha nagy rajongója vagy a palacsintának, de nincs kedved a gáztűzhely mellett ácsorogni, amíg kisülnek a finom falatok, keresd fel a Fánkydoo palacsintázót, ahol nemcsak isteni óriás- ás amerikai palacsinták készülnek, de még el is döntheted, mennyivel honorálod a készítők munkáját. Ne feledd azonban, hogy a Fánkydoo nem ingyen konyha, hanem becsületkasszás palacsintázó, úgyhogy illik egy-két forintot a perselyben hagyni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL