Hozzávalók a palacsintához
- 4 dl liszt
- 4 dl tej
- 4 db tojás
- 1-2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalói
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek mogyorókrém
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel, szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából, majd a palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.
A mascarponét keverjük össze alaposan a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel, a tejszínt pedig verjük kemény habbá.
Helyezzünk a tányérra egy palacsintát, ízlés szerint kenjük meg a mascarponés mogyorókrémmel, tegyük rá a következő palacsintát, amit a felvert tejszínhabbal kenjünk meg. Addig ismételjük, míg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül. A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, és azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, hűtsük ki, és csorgassuk a torta tetejére. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK