Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paprikás hangulatban

Szerző:
Szabó Anna
A sok megterhelő étel, és a vitaminszegény hónapok után egyél Te is több zöldséget! A paprika kiváló segítő lehet életmódod megváltoztatásában, de ha gyenge a gyomrod, akkor válaszd a könnyen emészthető, sült, párolt vagy főtt változatát.


Ez a mediterrán zöldség, sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz. Különösen gazdag C-vitaminban és A-provitaminban. A piros paprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, míg a zöld paprika kétszer annyit. Vízhajtó hatású, segíti az emésztést, és részt vesz a vérszegénység megelőzésében.

A paprika egészségre gyakorolt jótékony hatása arányban van színének intenzitásával. Így a zöld paprika, amely kemény és fanyar, kevesebb aktív anyagot tartalmaz, mint a piros paprika, amely érettebb és ízesebb.

Rakott paprika tonhalkrémmel »

 

Paprikaszivárvány fűszeres szósszal »

 

Paprikás chutney »

 

Tört búzával töltött paprika »

 

Piros paprikahab »

 

Brokkoli sült piros paprika »


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL