Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos bab navajo kenyérrel

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A kenyérhez:
40dkg fehérliszt
20dkg kukoricaliszt
1tk tengeri só
2ek sütőpor
6ek olívaolaj
1-1ek petrezselyem, kakukkfű

A raguhoz:
2 konzerv paradicsomos bab
4 nagy fej vöröshagyma
4 cső zöldpaprika
2 kis paradicsom
2-3ek morzsolt csemegekukorica
2kk darált paprika
Olaj

Őröl chili

Elkészítése:

1. Először készítsd el a kenyeret: keverd össze a lisztet sütőporral, sóval és a fűszerekkel. Halmozd fel, majd készíts mélyedést a közepén, amibe öntsd belel az olívaolajt, majd másfél dl meleg vizet.

2. Ha fogós a liszt, vagyis száraz a tésztád, önts még hozzá vizet, de csak apránként annyit, amitől éppen gyúrható. Addig, míg szép nyújtható állapotú lesz. Hagyd pihenni kb. 30 percig.

3. Oszd el a tésztát 10 egyenlő méretű golyóra, enyhén olajos kézzel, és lapítsd ki őket. Lisztezd be, majd nyomkodd le kb. 1 cm vastagságúra.

4. Olaj nélkül, egy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát arany barnára.

5. Míg el nem készül a paradicsomos bab, bélelj ki egy edényt konyharuhával, tedd ezekre a kenyeret, majd fedd le a tetejét is.

6. A raguhoz kockázd fel a hagymát, majd párold üvegesre nagyon kevés olajon. Adj hozzá apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd öntsd fel az egészet kevés vízzel, és párold tovább fedő alatt a teljes puhulásig.

7. Add hozzá a fűszerpaprikákat és a sót, rotyogtasd őket 1-2 percen keresztül.

8. Öntsd bele a maradék hozzávalókat is: a babot, kukoricát. Keverd alaposan össze, majd fedő alatt főzd további 5-10 percig.

9. Míg forró, reszelj rá sajtot, és a kenyérrel együtt tálald!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL