Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos kapribogyós lepény

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

600g érett, de kemény paradicsom
200g leveles tészta
1kk liszt
1 ág kakukkfű
2ek finomra vágott kapribogyó
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, kivesszük, hagyjuk lehűlni. Lehúzzuk a héját, és 2-3mm vastag karikákra vágjuk, és kiszedjük a magját.

2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (gázsütőn 7. fokozat).

3. A leveles tésztát olyan vékonyra sodorjuk, amilyenre lehet, és 4 egyforma méretű korongra vágjuk. Vékonyan lisztezett, tapadásmentes bevonatú tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, majd berakjuk a sütőbe, és 10 percig sütjük.

4. Kivesszük a sütőből. Rózsa alakban elrendezzük a tésztán a paradicsomkarikákat úgy, hogy egy kicsit takarják egymást, majd sózzuk és borsozzuk. Megmossuk és leszedjük a kakukkfű leveleit, megszórjuk vele a lepényeket, majd a tetejére hintjük a kapribogyókat. 6-8 percre visszatesszük a sütőbe.

5. Előételként vagy könnyű fogásként vegyes salátával kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL