Hozzávalók:
1 csésze rizs, jól átmosva
½ kiskanál só
¼ csésze zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési lenolaj
1 kiskanál méz (elhagyható)
½ kiskanál fűszerpaprika
1 csésze morzsolt csemegekukorica (frissen főzött, konzerv vagy fagyasztott és felengedett)
1 paradicsom, kimagozva, darabolva
1 avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva
Elkészítése:
1. Mérsékelt tűzön melegíts 12 csésze vizet egy közepes méretű lábosban. Szórd bele a rizst és a sót, forrald föl, majd lassú tűzön, fedő alatt főzd, míg magába szívja a vizet és megpuhul (kb. 15 perc). Öntsd át egy nagy tálba, és hagyd 15 percig hűlni.
2. Közben egy csőrös mérőedényben keverd össze a citromlét, a kétféle olajat, a mézet (ha használsz) és a paprikát.
3. Add a rizshez a kukoricát, a paradicsomot és az avokádót. Öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.
345 kcal (1449 kJ), 8g fehérje, 44g szénhidrát, 7g élelmi rost, 17g zsír (ebből 2g telített), 0mg koleszterin, 310mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK