Hozzávalók:
kb. 0,5 kg paradicsom, fél cm-es karikákra vágva
1 csapott kk. só
1 kisebb lilahagyma vagy vöröhagyma apróra kockázva
[1 kisebb póréhagyma felkarikázva]
1 ek. extraszűz olívaolaj
1 csipet őrölt bors
1 csapott kk. szárított, morzsolt majoranna
1 csapott kk. szárított, morzsolt bazsalikom
1 csapott ek. cukor
1 kk. balzsamecet vagy 1 tk. 10%-os ecet
1 csapott tk. só nélküli vegeta
[aprított friss petrezselyemzöld és/vagy metélőhagyma (snidling)]
Elkészítés:
A paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymá(ka)t megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy 1-1,5 literes keverőtálba öntsük bele az olajat, a balzsamecetet és szórjuk bele a sót, borsot, majorannát, bazsalikomot, cukrot és vegetát, majd keverjük addig, amíg a cukor feloldódik.
A paradicsomot adagoljuk kis, lapos tányérokra (3 adag), majd szórjuk rá egyenlően elosztva a hagyma aprítékot. Végül minden adagot locsoljunk meg az öntettel. Rakjuk hidegre 1-2 órára. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemzölddel és/vagy snidlinggel.
!!! TIPPEK !!!
A balzsamecetet helyettesíthetjük 10%-os ecettel, de azért az öntet aromája így nem egészen ugyanaz.
Én általában kihagyom az olivaolajat. A saláta szerintem így is finom.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK