Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Párolt karfiol lazacikrával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1l csirkealaplé
4ek sovány tejpor
50g lazac- vagy pisztrángikra
Néhány levél turbolya
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A karfiolt kis rózsákra szedjük úgy, hogy maradjon rajtuk 2-3cm-nyi szár. A rózsákat a gőzölőedény legfelső részében 3-4 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük.

2. Felforraljuk a csirkealaplevet és beletesszük a karfiolt. Újra felforraljuk, 7-8 percig főzzük, míg a rózsák jól megfőnek (a szárba könnyen csússzon bele a kés hegye).

3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sovány tejport, 2-3 percig mixeljük, amíg tökéletesen sima állagú lesz. Megsózzuk és borsozzuk.

4. Kis tálkákba vagy tányérokba töltjük, majd óvatosan 1 kanál ikrát teszünk a habra. Turbolyalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL