1 kis fej karfiol
1l csirkealaplé
4ek sovány tejpor
50g lazac- vagy pisztrángikra
Néhány levél turbolya
Só és őrölt bors
1. A karfiolt kis rózsákra szedjük úgy, hogy maradjon rajtuk 2-3cm-nyi szár. A rózsákat a gőzölőedény legfelső részében 3-4 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük.
2. Felforraljuk a csirkealaplevet és beletesszük a karfiolt. Újra felforraljuk, 7-8 percig főzzük, míg a rózsák jól megfőnek (a szárba könnyen csússzon bele a kés hegye).
3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sovány tejport, 2-3 percig mixeljük, amíg tökéletesen sima állagú lesz. Megsózzuk és borsozzuk.
4. Kis tálkákba vagy tányérokba töltjük, majd óvatosan 1 kanál ikrát teszünk a habra. Turbolyalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK