Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Penne tejszínes, füstölt lazacos mártásban

Szerző:
Szabó Anna
Egészséges ételt hétvégére? Elhoztunk neked egy igen egyszerűen elkészíthető, és ínycsiklandóan finom tésztaételt. Fogyókúrázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Penne tejszínes, füstölt lazacos mártásban

Hozzávalók (4 személyre):

- 50 dkg penne rizstészta
- 5 dl főzőtejszín
- 7 dkg teavaj vagy margarin
- 30 dkg füstölt lazacfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- kapor (mirelit vagy szárított)
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- pár csepp citromlé
- fehérbor
- parmezánsajt


Elkészítés:

A tésztát sós, olajos forrásban lévő vízben fogkeménységűre főzzük, majd alaposan leszűrjük. A lazacszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőben vajban vagy margarinban megfuttatjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, a főtt tésztát. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott friss kaporral és parmezánnal díszítsük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL