Penne tejszínes, füstölt lazacos mártásban
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg penne rizstészta
- 5 dl főzőtejszín
- 7 dkg teavaj vagy margarin
- 30 dkg füstölt lazacfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- kapor (mirelit vagy szárított)
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- pár csepp citromlé
- fehérbor
- parmezánsajt
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos forrásban lévő vízben fogkeménységűre főzzük, majd alaposan leszűrjük. A lazacszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőben vajban vagy margarinban megfuttatjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, a főtt tésztát. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott friss kaporral és parmezánnal díszítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK