Penne tejszínes, füstölt lazacos mártásban
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg penne rizstészta
- 5 dl főzőtejszín
- 7 dkg teavaj vagy margarin
- 30 dkg füstölt lazacfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- kapor (mirelit vagy szárított)
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- pár csepp citromlé
- fehérbor
- parmezánsajt
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos forrásban lévő vízben fogkeménységűre főzzük, majd alaposan leszűrjük. A lazacszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőben vajban vagy margarinban megfuttatjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, a főtt tésztát. Sóval, citromlével, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott friss kaporral és parmezánnal díszítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Visszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
Miért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK