350g zöldbab
350g héjas zöldborsó
200g sonka
0,5dl szójaszósz
Olaj
Víz
Koriander, turbolya
Só, bors
1. Csipkedd le a szárát a 350g zöldbabnak és 350g héjas zöldborsónak, majd mosd meg, és itasd le róluk a vizet. Kockázd fel a héjas zöldborsót, a zöldbabokat vágd ketté.
2. 200g főtt sonkát vágj 0,5cm vastag szeletekre, majd késsel vagy ollóval szabdald csíkokra. Nyers sonkát is használhatsz, például bayonne-i típusút. Egy póréhagyma fehér részét vágd vékony hasábokra.
3. Hevíts fel a wokban 3 evőkanál napraforgóoalajat. Amikor az olaj már jó forró, egyszerre öntsd bele az összes zöldséget, majd sózd, borsozd.
4. Élénk tűzön pirítsd három percig, közben hosszú nyelű lapáttal vagy pálcikákkal folyamatosan kevergesd. Ekkor adj hozzá kb. 0,5dl vizet, a sonkát és 0,5dl szójaszószt. Továbbra is élénk tűzön, folyamatos keverés mellett főzd még egy percig, hogy a zöldségek még éppen ropogósak maradjanak.
5. Ellenőrizd a zöldségek állagát, majd öntsd tálalóedénybe vagy porcelántálkákba. Szórj rá egy csokor apróra vágott koriandert vagy turbolyát.
6. Ennek a receptnek jó kiegészítője lehet egy főtt gabonaféleségből, például darából vagy bulgurból készült étel, de tálalhatod natúr fehér rizzsel is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK