Hozzávalók
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
25+5 dkg vaj
rum
1 cs. Babapiskóta
1 cs. vanília pudingpor
5+1 dl tej
tejszínhab
csoki reszelék vagy mandula a díszítéshez
Elkészítés
A gesztenyemasszát felengedés után a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, rummal, és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Tálcára nyomkodjuk. A pudingot 5 dl tejjel megfőzzük (nem kell bele cukor). Hagyjuk kihűlni. A 25 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral. Összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krém felét a gesztenyés lapra kenjük. Utána rumos tejbe áztatott babapiskótákat helyezünk sorba a tetejére. Erre jön a krém másik fele. A tetejére tejszínhabot kenünk, csoki forgács vagy mandulát szórhatunk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK