Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pisztáciás, gyömbéres marcipán

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

150g pisztácia
100g hámozott mandula
50g kandírozott gyömbér
1ek rum
2ek cukorszirup
50g porcukor
50g tortabevonó

 

Elkészítése:

1. Először is tegyél félre húsz gramm pisztáciát. A pisztáciát, a mandulát és a gyömbért dobd bele a mixerbe, és keverd addig, míg darabos masszát nem kapsz.

2. Egy edényben dolgozd hozzá a többi hozzávalót is a rumot, a szirupot valamint a porcukrot.

3. A masszát simítsd el úgy egy tepsiben, hogy másfél centiméter magas lapot adjon ki, majd darabold fel négyszögekre.

4. A tortabevonót tördeld fel apró kockákra, majd gőz fölött olvaszd meg. A marcipánkockákat egyesével mártsd bele, és díszítsd őket, míg a csokoládé meg nem dermedt, egy-egy szem pisztáciával.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL