Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pisztráng fűszeres mártásban

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 tisztított pisztráng, egyenként 250g

A fűszeres léhez:
1 nagy hagyma
1,2dl fehérbor
1 citrom leve
3ek ecet
8 szem összetört bors
2ek apróra vágott tárkony
1 ág kakukkfű
1kk finom só

A mártáshoz:
20g mazsola
1kk sűrített paradicsom
Fél citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
1dl szőlőlé
1 csipet kömény
1 csipet kakukkfű
1ek apróra vágott petrezselyem
1ek olívaolaj, só

 

Elkészítése:

1. Elkészítjük a fűszeres levet: megtisztítjuk a hagymát. Valamennyi összetevőt 2l vízzel, sóval felforraljuk, és mérsékelt lángon 10 percig főzzük.

2. Elkészítjük a mártást: durvára vágjuk a mazsolát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a citrom és a narancs levét és héját, a szőlőlevet, 1dl vizet és a fűszereket. Felforraljuk, lefedve, közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az olívaolajt, enyhén sózzuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Vízfürdőben melegen tartjuk.

3. Gondosan megmossuk a pisztrángokat. Egymás mellé fektetjük őket, és beborítjuk a fűszeres lével. Lassú tűzön 10-12 percig főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon.

4. A mártással tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL