Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rácsos citromos szelet

Szerző:
Szabó Anna
Üdítő finomság, rengeteg C-vitaminnal.

 

Hozzávalók:
20dkg vaj
3 tojás
10dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
40dkg liszt
2tk sütőpor
4db nagyobb alma
20dkg porcukor

Elkészítése:

1. Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a tojások sárgájával. Add hozzá a cukrot, a citromhéjat és 1 citrom levét. Dolgozd simára, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, és keverd simára. A tésztát oszd kétfelé.

2. Az egyik felét kinyújtva tedd a tepsi aljára, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 7-8 percig.

3. Az almákat hámozd meg és reszeld le, a tojásfehérjét 20dkg porcukorral és 1 citrom levével verd kemény habbá. A félig megsült tésztán oszd el a reszelt almát, és simítsd el rajta a habot.

4. A maradék tésztából formálj rudakat, és rácsosan rakd a tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és 180°C-on süsd 15 percig, amíg a hab arany barnára sül. (Várd meg, amíg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.)

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL