Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott cukkini

Szerző:
Szabó Anna
Nincs is ízletesebb egy zsenge cukkiniből készített finom ételnél. Ezt az egészséges és jó ízű zöldségfélét készíthetjük rántva és töltve. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Rakott cukkini

Hozzávalók:
- 600 g cukkini
- 300 g darált csirkemell
- 100 g rizs
- 2 db paradicsom
- 50 g vöröshagyma
- 50 g császárszalonna
- majoránna
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 db tojás
- 50 g reszelt füstölt sajt, és 50 g reszelt trappista
- 50 g zsemlemorzsa
- 50 g vaj

Elkészítjük a párolt rizst. Apró kockákra vágjuk a császárszalonnát, a vöröshagymát finomra vágjuk. Először a szalonnát megpirítjuk, utána hozzáadjuk a vöröshagymát, és együtt aranysárgára pirítjuk.
A darált csirkemellet hozzátesszük a szalonnás-hagymás alaphoz, és megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk csontlével vagy vízzel.


Egy jénai edényt vagy egy tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a jól megmosott karikákra vágott cukkini felével kibéleljük. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, majd rátesszük a rizses tölteléket. Megmosott, felszeletelt paradicsomkarikákat teszünk a tetejére, majd a maradék cukkinivel is beborítjuk, Újra megszórjuk sóval és a fűszerekkel. Simára kevert tojásos- tejszínes tejföllel leöntjük.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL