Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott körte édesen

Szerző:
Szabó Anna
Ha valami édes finomságra vágysz, de nem szeretnél órákig a konyhában pepecselni, akkor ezt a receptet neked találták ki!

Hozzávalók:

150ml tejszínhab
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
½ tk fahéj
2 citrom reszelt héja
4 szelet baguette
1 érett körte
2tk citromlé
75g étcsokoládé (80% kakaótartalmú)

 

Elkészítése:

1. A 100ml tejszínt keverd össze a tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal. Forgasd bele a baguette szeleteket.

2. A körtét hámozd meg, majd felezd meg és magozd ki. Vegyél elő két kisebb hőálló edényt, majd mindegyik aljába tegyél 2-2 szelet baguette-et.

3. Felezd meg, és öntsd hozzájuk a tejszínes tojásos szót, amibe előzőleg beáztattad. Mindegyik tálba tegyél fél-fél körtét.

4. A hőálló edényeket tedd 200ºC-ra előmelegített sütőbe (a középső polcra), majd süsd 20 percig.

5. Közben darabold fel a csokoládét, és kezd el felmelegíteni a maradék 50ml tejszínt. Szórd hozzá a csokoládét, majd alacsony hőmérsékleten, kevergetés mellett olvaszd fel benne a csokoládét.

6. Tálaláskor locsold meg a körtéket – még melegében – a csokoládés szósszal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL