Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott puliszka kolbásszal-tojással

Szerző:
Szabó Anna
Melegen és hidegen egyaránt finom, úgyhogy készíts belőle rögtön extra adagot, így a vacsora után reggelire is eheti a család!


Hozzávalók:

40 dkg kukoricadara
20-30 dkg sütni való kolbász
375 ml tejföl
20 dkg sajt
4 tojás
5 dkg margarin

 

Elkészítése:

1. A kukoricadarából ízlés szerinti sóval közepes vastagságú puliszkát készítünk.

2. Egy közepes méretű, zománcos, nagy peremű tepsit vastagon megkenünk margarinnal. 2 ujjnyi puliszkát öntünk a tepsi aljára, a puliszkákra tetszés szerinti mennyiségű sütni való, szeletelt kolbászt teszünk. Ezt befedjük 3 ujjnyi puliszkával, majd legalább 1 ujjnyi tejföllel. Utána megsózzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék puliszkát rátesszük.

3. Egy leveses kanállal 4 mélyedést készítünk a puliszkába, és mindegyik mélyedésbe 1 nyers tojást ütünk. Megsózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, közepes lángon megsütjük.

4. Kockákra vágva, melegen és hidegen egyaránt tálalható.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL