Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rántott cukkini zöldbabsalátával és rizzsel

Szerző:
Szabó Anna
Az idei cukkini bokrok bőségesen ontják a termést, így a rántott cukkini is sűrűn szerepelhet a tányérunkon. A mostani ebédünk húsmentes, de rendkívül finom, és főként laktató.

 

Hozzávalók

- 1 db cukkini
- 3 db tojás
- kukoricaliszt
- zsemlemorzsa
- 2 ek szezámmag
- só
- őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez

Elkészítés

A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, sózzuk be, hagyjuk állni legalább fél órát, majd panírozzuk be. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg egy kevés olajjal, helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén csepegtessünk rá néhány csepp olajat. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Közben készítsük el a rizst, és a zöldbabsalátát.

Zöldbabsaláta

- 50 dkg zöldbab
- só
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 2 tk magos dijoni mustár

A zöldbabot daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, szűrjük le, és egészen hűtsük ki. Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, a magos mustárral, és öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel, és a zöldbabsalátával kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL