Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rázva kevert brokkoli

Szerző:
Szabó Anna
A káposztafélék közül ez a növény a leggazdagabb ásványi sókban. C-vitamin tartalma a zöldségfélék között a második legnagyobb.
Hozzávalók:

- 1 csokor brokkoli apróra szétszedve, megtisztítva
- 1 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma, fölaprózva
- 2 teáskanál friss reszelt gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál száraz sherry
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanálnyi cukornak megfelelő édesítőszer 
- 3 evőkanálnyi pirított mandulaszeletke


Elkészítés:

1. Kicsit gőzöld meg a brokkolit (mikróban is lehet)

2. Ezalatt megpiríthatod a mandulaszeletkéket. Abban a serpenyőben jó lesz, amelyben a brokkolit csinálod majd.

3. Keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a sherryt és az édesítőszert.

4. Melegíts olajat egy nagy serpenyőben.

5. Rázd és kevergesd a brokkolit egy-két percig, amíg majdnem teljesen megpuhul. Aztán húzd ki a serpenyő szélére.

6. A serpenyő közepére most a gyömbér, fokhagyma kerül, továbbá egy kis olaj még, ha szükséges. De csak pár pillanatra, amíg illatozni nem kezd.

7. Ráöntheted a szójaszószt, aztán “egybetolhatod” a hozzávalókat. Már csak meg kell szórni a mandulával a tetejét.


Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL