Hozzávalók:
Tortaalap:
4tk szezámmag
250g vajas keksz
80g vaj
Töltelék:
450g rebarbara
¾ csésze cukor
3 ½ ek víz
500g mascarpone
3 tojás
2ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
1. 170°C-ra előmelegítjük a sütőt.
2. Elkészítjük a tortaalapot. Zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Robotgépben simára keverjük a vajas kekszet a vajjal. Hozzáadjuk a szezámmagot.
3. Egy levehető oldalú kerek tortaforma alján elegyengetjük a vajas morzsát. Alaposan lenyomkodjuk.
4. Megmossuk, majd 2cm-es darabokra vágjuk a rebarbaraszárakat, 3ek cukorral és a vízzel puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Utána áttörjük.
5. A maradék cukrot simára keverjük a mascarponéval és a tojásokkal. Hozzáadjuk a rebarbarát és a kukoricakeményítőt.
6. A masszát a tortaformába töltjük. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha arany barnára pirul a teteje. Tálalás előtt kihűtjük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK