Nem kell aggódni: akármilyen diétán is vagyunk, ez az édesség megfelel a követelményeknek. A mértékletesség persze, mint minden esetben, ezúttal is nagyon fontos szempont azoknak, akik vigyázni szeretnének az alakjukra (vagy éppenséggel formálni szeretnék azt).
Hozzávalók
• 450 g zsírszegény tehéntúró
• 1 csipet só
• 150 g xilit
• 2 kávéskanál vanília kivonat
• 1 citromból nyert reszelt citromhéj
• 1 kávéskanál foszfátmentes sütőpor
• 450 g teljes kiőrlésű liszt
• 250 g light vaj
• 2 teáskanál fahéj (forgatáshoz)
• 6 evőkanál xilit (forgatáshoz)
Elkészítés
A túrót, sót, xilitet, vanília kivonatot és citromhéjat összekeverjük egy mélyebb tálban.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt a keveréket apránként hozzáadagoljuk a túrós masszához. Végezetül belemorzsoljuk a vajat, az egészet jól összedolgozzuk, 30 percig a hűtőben pihentetjük a tésztát.
Fél óra múltán enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztánkat, négyzeteket vágunk belőle, amelyeket háromszögekké hajtogatunk (szépen össze fognak ragadni, nem kell attól félni, hogy kinyílnak).
A fahéjat összekeverjük a xilittel, ebben a keverékben forgatjuk meg a háromszögeinket.
Sütőpapírral fedett tepsiben, 180°C-on körülbelül 20-25 percig sütjük őket.
Tuti tipp!
Ha valakinek a tészta így üresen esetleg nem csúszna olyan jól, javasolunkk mellé egy kis baracklekvárt. Vállalkozó kedvűek akár közvetlenül a tésztalapok közé is csempészhetnek egy keveset, arra azonban vigyázzunk, hogy összehajtva a tésztát a lekvár ne buggyanjon ki.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK