Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rémesen finom krémesek

Szerző:
Szabó Anna
A krémest, ezt a páratlanul finom süteményt nem kell bemutatnunk, és az sem újdonság, hogy a hagyományos és a francia változaton kívül még számos variációja létezik. Nem is kíséreljük meg most az összeset felvonultatni, de néhányat a legpompásabbak közül igen.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Almáskrémes

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag csokoládés pudingpor
22 dkg kristálycukor
2 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

20 dkg porcukor
20 dkg margarin
5-6 db alma
9 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
pici citromlé

A mázhoz:

5 dkg margarin
5 dkg kakaópor
3 dkg porcukor
fél dl víz

Elkészítés

Verj fel keményre 3 tojásfehérjét, közben apránként adagold hozzá a cukor felét. Keverd bele a tojássárgáját, a kakaós pudingporokat, és 1 kávéskanál sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokon kb. 5-6 percig. Ugyanígy készítsd el a vaníliás lapot is és hagyd mindkettőt teljesen kihűlni.
A margarint keverd habosra 10 dkg porcukorral, majd add hozzá a reszelt citromhéjat, és esetleg egy pici citromlevet is. Az almákat reszeld le, párold pépesre a maradék porcukorral, majd hagyd kihűlni. A pudingporokat főzd jó sűrűre, majd ezt is hűtsd le, hideg vízfürdőben állandó keverés mellett.

Ha minden kihűlt, a vajkrémbe keverd bele az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítd fel egy robotgép segítségével. Helyezd egy magasabb falú tepsibe a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot. A tetejét vond be csokimázzal vagy tortabevonóval.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL