{KEPGALERIA}
Almáskrémes
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag csokoládés pudingpor
22 dkg kristálycukor
2 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
5-6 db alma
9 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
pici citromlé
A mázhoz:
5 dkg margarin
5 dkg kakaópor
3 dkg porcukor
fél dl víz
Elkészítés
Verj fel keményre 3 tojásfehérjét, közben apránként adagold hozzá a cukor felét. Keverd bele a tojássárgáját, a kakaós pudingporokat, és 1 kávéskanál sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokon kb. 5-6 percig. Ugyanígy készítsd el a vaníliás lapot is és hagyd mindkettőt teljesen kihűlni.
A margarint keverd habosra 10 dkg porcukorral, majd add hozzá a reszelt citromhéjat, és esetleg egy pici citromlevet is. Az almákat reszeld le, párold pépesre a maradék porcukorral, majd hagyd kihűlni. A pudingporokat főzd jó sűrűre, majd ezt is hűtsd le, hideg vízfürdőben állandó keverés mellett.
Ha minden kihűlt, a vajkrémbe keverd bele az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítd fel egy robotgép segítségével. Helyezd egy magasabb falú tepsibe a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot. A tetejét vond be csokimázzal vagy tortabevonóval.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK