{KEPGALERIA}
Almáskrémes
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag csokoládés pudingpor
22 dkg kristálycukor
2 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
5-6 db alma
9 dl tej
4 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
pici citromlé
A mázhoz:
5 dkg margarin
5 dkg kakaópor
3 dkg porcukor
fél dl víz
Elkészítés
Verj fel keményre 3 tojásfehérjét, közben apránként adagold hozzá a cukor felét. Keverd bele a tojássárgáját, a kakaós pudingporokat, és 1 kávéskanál sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokon kb. 5-6 percig. Ugyanígy készítsd el a vaníliás lapot is és hagyd mindkettőt teljesen kihűlni.
A margarint keverd habosra 10 dkg porcukorral, majd add hozzá a reszelt citromhéjat, és esetleg egy pici citromlevet is. Az almákat reszeld le, párold pépesre a maradék porcukorral, majd hagyd kihűlni. A pudingporokat főzd jó sűrűre, majd ezt is hűtsd le, hideg vízfürdőben állandó keverés mellett.
Ha minden kihűlt, a vajkrémbe keverd bele az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítd fel egy robotgép segítségével. Helyezd egy magasabb falú tepsibe a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot. A tetejét vond be csokimázzal vagy tortabevonóval.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK