Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rémesen finom krémesek

Szerző:
Szabó Anna
A krémest, ezt a páratlanul finom süteményt nem kell bemutatnunk, és az sem újdonság, hogy a hagyományos és a francia változaton kívül még számos variációja létezik. Nem is kíséreljük meg most az összeset felvonultatni, de néhányat a legpompásabbak közül igen.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Vaníliás krémes

Hozzávalók

30 dkg liszt
3 evőkanál tej
7 dkg cukor
7 dkg margarin
1 kávéskanál szalakáli

A krémhez:

4 dl tej
4 púpozott evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Elkészítés

Keverd habosra a margarint a cukorral, add hozzá a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot süss belőle, kilisztezett tepsiben.

A krémhez forralj fel 3 dl tejet, add hozzá a maradék 1 dl hideg tejet. A lisztet a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverve lassan engedd bele a forrásban lévő tejbe, és főzd simára. Kihűlésig kevergesd, majd add hozzá a margarint, a porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral és keverd habosra. Most jön a rétegezés: a lapokat kend meg a krémmel, a harmadik lapot pedig szórd meg vaníliás cukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL