{KEPGALERIA}
Vaníliás krémes
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 evőkanál tej
7 dkg cukor
7 dkg margarin
1 kávéskanál szalakáli
A krémhez:
4 dl tej
4 púpozott evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés
Keverd habosra a margarint a cukorral, add hozzá a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot süss belőle, kilisztezett tepsiben.
A krémhez forralj fel 3 dl tejet, add hozzá a maradék 1 dl hideg tejet. A lisztet a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverve lassan engedd bele a forrásban lévő tejbe, és főzd simára. Kihűlésig kevergesd, majd add hozzá a margarint, a porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral és keverd habosra. Most jön a rétegezés: a lapokat kend meg a krémmel, a harmadik lapot pedig szórd meg vaníliás cukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK