{KEPGALERIA}
Vaníliás krémes
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 evőkanál tej
7 dkg cukor
7 dkg margarin
1 kávéskanál szalakáli
A krémhez:
4 dl tej
4 púpozott evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés
Keverd habosra a margarint a cukorral, add hozzá a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot süss belőle, kilisztezett tepsiben.
A krémhez forralj fel 3 dl tejet, add hozzá a maradék 1 dl hideg tejet. A lisztet a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverve lassan engedd bele a forrásban lévő tejbe, és főzd simára. Kihűlésig kevergesd, majd add hozzá a margarint, a porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral és keverd habosra. Most jön a rétegezés: a lapokat kend meg a krémmel, a harmadik lapot pedig szórd meg vaníliás cukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK