Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rémesen finom krémesek

Szerző:
Szabó Anna
A krémest, ezt a páratlanul finom süteményt nem kell bemutatnunk, és az sem újdonság, hogy a hagyományos és a francia változaton kívül még számos variációja létezik. Nem is kíséreljük meg most az összeset felvonultatni, de néhányat a legpompásabbak közül igen.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Amerikai Krémes

Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg cukor
20 dkg liszt
7 tojássárgája
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evőkanál víz

A krémhez:

7 tojásfehérje
10 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

A tetejére:

4 dl HULALA tejszín
kakaópor vagy csokireszelék

Elkészítés

Keverd össze a tészta hozzávalóit egy tálban, majd közepes tepsiben 180°C-on kb. 20 perc alatt süsd meg.
A krémhez verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot főzd meg a 6 dl tejjel, majd még melegen keverd össze a tojásfehérjével.

A tésztát vedd ki és öntsd rá a krémet, majd az egészet tedd vissza a sütőbe egy negyedórára.

Verd fel a tejszínhabot, majd ha kihűlt a tészta, egyengesd el a tetején. Egy kis kakaópor vagy csokireszelék a tetejére, és kész is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL