Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Réteges csokoládébrownie

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
¾ csésze liszt,
¾ csésze kakaópor,
¼ teáskanál só,
½ csésze darabokra vágott vaj,
½ csésze kristálycukor,
½ csésze barnacukor,
3 tojás,
1 csésze felaprított pekándió,
¾ csésze fehércsokoládé-darabka,
½ csésze karamellás fagylaltöntet,
¾ csésze félédes csokoládédarabka

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kenjünk ki zsiradékkal egy 20 x 20 cm-es tepsit.

Keverjük össze kis tálkában a lisztet, a kakaóport és a sót. Nagy keverőtálban keverjük ki krémes állagúra a vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot. Egyenként verjünk bele 2 tojást, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát, és azzal is jól keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket.

Tegyünk félre ¾ csészényi tésztát, a többit egyenletesen öntsük az előkészített tepsibe, és szórjuk meg pekándióval és a fehér csokoládéval, majd öntsük rá a karamellöntetet. Egy nagy tálban verjük fel a félretett tojást a félretett tésztával, míg világos színe nem lesz. Keverjük bele a félédes csokoládét, majd egyenletesen oszlassuk el a karamellréteg tetején.

Süssük kb. 30-35 percig, amíg a közepe is jól átsül. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL