Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rizs - ahogy megszoktuk és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető rizs a mai összeállítás főszereplője. Ha nem főztél még rizslevest vagy paellát, akkor itt az alkalom. De ha csak a már jól ismert köretet vagy a rizses húst szeretnéd kicsit másképpen elkészíteni, arra is mutatunk ötletet. Desszertként pedig nem maradhat el a jó öreg rizskoch sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Citromos rizsleves


Hozzávalók

0,5 kg csirkemell
10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér és zeller
5-5 dkg vöröshagyma és gomba
5 dkg rizs
2 tojássárgája
1 citrom
só, bors

Elkészítés

Mosd meg a rizst alaposan, majd áztasd be.
A szokásos módon főzz húslevest a csirkéből és a zöldségekből, majd szűrd le. Főzd meg a lében a beáztatott rizst és add hozzá a felkockázott csirkehúst és a zöldségeket.

Mielőtt tálalnád, keverd el benne a citromlével megbolondított tojássárgáját.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL