Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rizs - ahogy megszoktuk és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető rizs a mai összeállítás főszereplője. Ha nem főztél még rizslevest vagy paellát, akkor itt az alkalom. De ha csak a már jól ismert köretet vagy a rizses húst szeretnéd kicsit másképpen elkészíteni, arra is mutatunk ötletet. Desszertként pedig nem maradhat el a jó öreg rizskoch sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Paella

Hozzávalók

30 dkg garnélarák
12 dkg kagyló (konzerv vagy fagyasztott)
20 dkg hosszú szemű rizs
1-1 kis zöldpaprika és pritaminpaprika
15 dkg zöldbab
30 dkg paradicsom
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl húsleves
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál kurkuma
őrölt bors
olaj

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olajat, fonnyaszd meg rajta a hagymákat és a zúzott fokhagymát. Jöhet hozzá a hámozott, kockázott paradicsom és a többi feldarabolt zöldség és a pirospaprika. Pár percnyi párolás után add hozzá a rizst és a kurkumát, keverd jól el. Néhány perc főzés után öntsd hozzá a húslevest, forrald fel és fedő alatt főzd negyedóráig. Add hozzá a rákokat és a kagylót, majd rotyogtasd még 3 percig. Forrón tálald.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL