Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rizs - ahogy megszoktuk és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető rizs a mai összeállítás főszereplője. Ha nem főztél még rizslevest vagy paellát, akkor itt az alkalom. De ha csak a már jól ismert köretet vagy a rizses húst szeretnéd kicsit másképpen elkészíteni, arra is mutatunk ötletet. Desszertként pedig nem maradhat el a jó öreg rizskoch sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Fűszeres sült rizs

Hozzávalók

40 dkg főtt vagy sült hús
30 dkg rizs
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál csípős Piros Arany/paprikakrém
1 kávéskanál gyömbér por
1 - 1 csipet curry és szerecsendió
só, bors, pirospaprika

Elkészítés

A rizst főzd meg, de ne túlságosan. Hevítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, és pirítsd meg rajta a hagymákat, majd mehet bele a felkockázott sült hús és a fűszerek. Tehetsz hozzá egy kis rákot vagy más tenger gyümölcseit is, ha gondolod.
Jöhet a rizs és a só, majd egy alapos keverés és pirítsd meg jól az egészet.

Tükörtojással vagy rántottával a tetején is tálalhatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL