{KEPGALERIA}
Vegyes rizsköret
Hozzávalók
25 dkg rizs
5 dl forró húsleves alaplé
20-20 dkg zöldség (gomba, kukorica, zöldborsó, pritaminpaprika stb.)
apróra vágott petrezselyemzöld
kb. 6 dkg vaj
olaj
só, bors
Elkészítés
Miután megmostad, átválogattad és lecsepegtetted a rizst, 2-3 evőkanál felmelegített olajon pirítsd meg, és öntsd hozzá a forró húslevest. Sózd és borsozd meg, aztán fedő alatt takaréklángon főzd 15-20 percig. Hagyd még pihenni egy negyedórát, fedővel a tetején.
Addig is a vajon párold meg a zöldségeket. Ha letelt az idő, laza mozdulatokkal keverd a zöldségeket a rizshez és szórd meg petrezselyemmel. A keverésnél próbáld ki a húsvillát, így nem törik össze sem a rizs, sem a zöldségek.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK