Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rizs - ahogy megszoktuk és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető rizs a mai összeállítás főszereplője. Ha nem főztél még rizslevest vagy paellát, akkor itt az alkalom. De ha csak a már jól ismert köretet vagy a rizses húst szeretnéd kicsit másképpen elkészíteni, arra is mutatunk ötletet. Desszertként pedig nem maradhat el a jó öreg rizskoch sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Vegyes rizsköret


Hozzávalók

25 dkg rizs
5 dl forró húsleves alaplé
20-20 dkg zöldség (gomba, kukorica, zöldborsó, pritaminpaprika stb.)
apróra vágott petrezselyemzöld
kb. 6 dkg vaj
olaj
só, bors

Elkészítés

Miután megmostad, átválogattad és lecsepegtetted a rizst, 2-3 evőkanál felmelegített olajon pirítsd meg, és öntsd hozzá a forró húslevest. Sózd és borsozd meg, aztán fedő alatt takaréklángon főzd 15-20 percig. Hagyd még pihenni egy negyedórát, fedővel a tetején.
Addig is a vajon párold meg a zöldségeket. Ha letelt az idő, laza mozdulatokkal keverd a zöldségeket a rizshez és szórd meg petrezselyemmel. A keverésnél próbáld ki a húsvillát, így nem törik össze sem a rizs, sem a zöldségek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL