Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rizs - ahogy megszoktuk és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető rizs a mai összeállítás főszereplője. Ha nem főztél még rizslevest vagy paellát, akkor itt az alkalom. De ha csak a már jól ismert köretet vagy a rizses húst szeretnéd kicsit másképpen elkészíteni, arra is mutatunk ötletet. Desszertként pedig nem maradhat el a jó öreg rizskoch sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Rizskoch

Hozzávalók

4 dl tej
20 dkg rizs
3 púpozott evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
5 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez

reszelt citromhéj
mazsola
zsemlemorzsa a forma kiszórásához
lekvár, gyümölcsök, befőtt vagy szörp a tálaláshoz

Elkészítés

A tejet tedd fel forralni a vízzel és a sóval. Amikor lobog, tedd bele a rizst, és főzd, mintha tejberizst készítenél. Vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, a mazsolát és a reszelt citromhéjat.

Amíg hűl, keverd ki a tojássárgákat a cukorral, és verd fel a fehérjéket jó kemény habbá. Ha már nem forró a rizs, add hozzá először a tojássárgát, majd a habot, és óvatosan elegyítsd össze az egészet.

Vajazd ki és szórd be zsemlemorzsával a tepsit vagy amiben készíteni szeretnéd, és előmelegített sütőben kb. 200°C-on süsd készre. Ha szép egyenletesen barna színt kapott, akkor veheted is ki.

Tálalhatod, lekvárral, gyümölcsökkel, befőttel vagy szörppel ízlés szerint.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL