2 fej hagyma
2 evőkanál disznózsír
3 evőkanál rizs
1l húsleves
1fej káposzta
Szikkadt kenyér
Petrezselyemzöld
Paprika
2 sárgarépa
1 póréhagyma
1 nagyobb darab szalonna
1 evőkanál sűrített paradicsom
Só, bors
1. Az ételt a fogyasztás előtti napon készítsd el! Tisztítsd meg és karikázd fel a hagymát, majd futtasd meg a disznózsíron. A rizst félig főzd meg egy kevés húslevesben. Vágd apróra az összes húst. A káposztát bontsd leveleire, a túl vastag ereket távolítsd el, majd lobogó, sós vízben blansírozd a leveleket 3-4 percig.
2. A töltelékhez keverd hozzá az apróra vágott húst, a hagymát, a hideg húslevesbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt kenyérbelet, a rizst, egy kevés összevagdalt petrezselyemzöldet, sót, borsot és paprikát.
3. Terítsd ki az alaposan lecsepegtetett káposztaleveleket egy konyharuhára, szórd meg sóval és paprikával, oszd el rajtuk a tölteléket, majd tekerd fel, hogy nagy gombócokat kapj.
4. Tisztítsd és mosd meg, majd karikázd fel a sárgarépát és a póréhagymát. Bélelj ki szalonnaszeletekkel egy tűzálló tálat, szórd bele a felkarikázott zöldségeket, majd ültesd rájuk a káposztagombócokat.
5. Közepes lángon, szárazon „kapasd meg” az ételt, majd öntsd fel a maradék húslevessel, amelyet sűrített paradicsommal ízesítettél. A tetejét fedd le sütőpapírral, és 225 ºC-os sütőben süsd másfél óráig. Lefedve hagyd hűlni.
6. Másnap a gombócokat öntözd meg saját levükkel. Tegyed a tálat 30 percre 185 ºC-os sütőbe, és melegítsd fel az ételt. Az utolsó percekre vegyed le róla a papírt, hogy egy kicsit megszikkaszd a tetejét.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK