Hozzávalók 4 db pogácsához
- 30 dkg krumpli
- 1/2 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- 3 szál újhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, és néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával jól összetörjük.
Az összetört krumplihoz hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszából négy pogácsát formázunk. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat leitatjuk róluk.Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK